考生在线咨询

天津成考网微信公众号 天津成考网微信公众号
返回顶部∧
    欢迎访问天津成考网 ! 本网站为民间交流网站,主要为广大考生提供报考指导服务,网站信息仅供学习交流使用,官方信息以天津教育招生考试院www.zhaokao.net/为准。
  • 咨询、投诉电话:17702222560
城市:
成考系统:
所在位置:天津成考网 > 试题题库 > 高起专 > 正文

2020年天津成人高考高起专英语练习题及答案(2)

2020-06-24 14:24:58   来源:天津成考网    点击: 学习交流群+ 加入 微信公众号+ 关注
作者:李老师
  以下是天津成考网为各位考生收集的2020年天津成人高考高起专英语练习题及答案(2),有需要的朋友可以了解一下,希望对各位考生有所帮助,祝各位考生逢考必过,早日拿证!

  阅读理解

  What makes a person a scientist? Does he have ways or tools of learning that are different from those of others? The answer is "no". It is not the tools a scientist uses but how he uses these tools that makes him a scientist. You will probably agree that knowing how to use a power is important to a carpenter. You will probably agree, too, that knowing how to investigate, how to discover information, is important to everyone. The scientist, however, goes one step further, he must be sure that he has a reasonable answer to his questions and that his answer can be confirmed by other persons. He also works to fit the answers he gets to many questions into a large set of ideas about how the world works.

  The scientist's knowledge must be exact. There is no room for half right or right just half the time. He must be as nearly right as the conditions permit. What works under one set of conditions at one time must work under the same conditions at other times. If the conditions are different, any changes the scientist observes in a demonstration must be explained by the changes in the conditions. This is one reason that investigations are important in science. Albert Einstein, who developed the Theory of Relativity, arrived at this theory through mathematics. The accuracy of his mathematics was later tested through investigations, Einstein's ideas were shown to be correct. A scientist uses many tools for measurements. Then the measurements are used to make mathematical calculations that may test his investigations.

  (1)、What makes a scientist according to the passage? ________

  A:The tools he uses.

  B:The way he uses his tools.

  C:His ways of learning.

  D:The various tools he uses.

  答案: B

  (2)、The underlined part in the passage shows_______.

  A:the importance of information

  B:the importance of thinking

  C:the difference between scientists and ordinary people

  D:the difference between carpenters and people with other jobs.

  答案: C

  (3)、A sound scientific theory should be one that _________.

  A:works not only under one set of conditions at one time, but also under the same conditions at other times

  B:does not allow any changes even under different conditions

  C:can be used for many purposes

  D:leave no room for improvement

  答案: A

  (4)、The author quotes the case of Albert Einstein to illustrate __________.

  A:that measurements are keys to success in science

  B:that accuracy of mathematics

  C:that investigations are important in science

  D:that the mathematical calculations may test his investigations

  答案: C

  (5)、What is the main idea of the passage? ________

  A:The theory of relativity.

  B:Exactness is the core of science.

  C:Scientists are different from ordinary people.

  D:Exactness and ways of using tools are the keys to the making of a scientist.

  答案: D

  词汇与语法

  1、On average, a successful lawyer has to talk to several _______ a day.

  A:customers

  B:supporters

  C:guests

  D:clients

  答案: D

  2、 Tom, what did you do with my documents? I have never seen such a _____ and disorder!

  A:mass

  B:mess

  C:guess

  D:bus

  答案: B

  3、Many people watched the boys ______the mountain at that time.

  A:climb

  B:climbing

  C:to climb

  D:climbed

  答案: B

  4、On ________ side of the street there are some trees.

  A:both

  B:either

  C:every

  D:all

  答案: B

  5、Never before _______ see such a terrible car accident on the road!

  A:I have

  B:have I

  C:I did

  D:did I

  答案: D

成考倒计时

104

立刻定制专属提升方案

获取方案 OR 点我咨询 点我关注 点我加群

注:详细内容及信息以天津省教育招生考试院为准

未经授权不得转载,如需转载请注明出处。

转载请注明:文章转载自 天津成考网 [http://www.ckw.tj.cn/]
本文关键词:
本文地址:http://www.ckw.tj.cn/show-695-6547-1.html

上一篇:2020年天津成人高考高起专英语练习题及答案(1)
下一篇:2020年天津成人高考高起专英语练习题及答案(3)

天津成人高考提升便捷服务

【考试时间:10月24、25日】

天津成人高考报名系统 考生查询服务大厅
距2020全国成人高考:仅剩 104
【请广大考生提前备考】
加入天津成考公众号
天津成考网
微信公众号
(扫一扫加入)
加入天津成考交流群

扫一扫加入微信交流群

与考生自由互动、并且能直接与资深老师进行交流、解答。